20110822

HOJ!

Okej så mycket har hänt och det mesta är inte superbra...

vi kom fram i Kunming efter lite förseningar själva resan gick som ändå helt okej, vi blev möta av en tjej och en kille som båda hade ganska kass engelska men som iallafall sa att vi skulle ta svarttaxi för det gick fortare, så vi följde som med dom, väl i bilen berättar hon på dålig engelska att hon sa ta oss till ”hotellet” vi var som....va? För som vi hade förstått det så hade vi redan en lägenhet fixad, men näe, hon tog oss till ett skabbigt hostel där vi fick checka in, trötta och förvirrade gjorde vi det bara för att få kunna gå och sova. Men det kändes ju inte superkul att vi tydligen inte har koll på nått..

morgonen efter kom hon tillbaka (hon presenterade sig som cupid i slutet av dagen innan) och frågade om vi behövde hjälp med något, efter en massa meningar på kinesiska (otroligt tur att sara kan prata lite) förklarade vi att vi borde ha en lägenhet, hon blir förvirrad för hon trodde vi skulle bo på hostel i ett år. (och nej vi vill inte bo i ett skabbigt litet enrum men glasdörrar till toaletten, trasigt varmvatten, utan internet och med utegångsförbud) så hon ringde sin lärare som sa att hon KANSKE kan fixa studentboende åt oss....kändes lovande...inch...men vi sa att vi behöver prata med sinoteket (organisationen i sverige som sköter språkkursen) och hon sen sa vi hejdå.

Den dagen spenderade vi med vänner och åt massa god kinesisk mat och kände att … jamen om vi måste bo på hostel till på tisdag så måste vi väl det...inget att göra åt (dom sa att det var ev på tisdag vi kunde flytta in) så vi hade som en trevlig dag och under kvällen for vi och hälsade på vår favoritbar och hade trevligt med alla som jobbar där, vid halvtolv tyckte vi att det var dags att åka tillbaka och sova. Vi kommer dit, sara försöker stänga toadörren...och den kolapsar i princip, jag försöker hjälpa till vilket resulterar i att glasdörren krossas och sara får en decimeterlång reva på benet.


Vi går till receptionen (där ingen kan engelska) och visar hennes sår och han tar henne till det skabbigaste sjukhus jag någonsin sett....där dom i princip rengör runt såret, tejpar fast en kompress

och ger henne massa tabletter (men berättar inte vad det är, hur hon ska ta det, hur länge, eller när) sen får vi sova i ett större rum som var fyllt med mögel överallt....morgonen efter ringer vi cupid och säger att hon måste komma asap. Hostellet har då också skaffat en tolk och dom får det på nått sätt att få det att låta som om det var vårt fel men i slutändan får vi pengarna tillbaka för en av nätterna och vi bryr oss inte utan vill bara därifrån.

Vi hade då pratat med Sinoteket som bestämmer sig för att betala 4stjärningt hotell tills vi fixat lägenhet så det gjorde vår situation lite bättre...vi kom hit och fick sova lite och samla krafter. Vi åker sen till ett ställe med internet då vi förklarar allt som hänt till sinoteket och till våra föräldrar (och amanda). Och vi mår lite bättre efter tröstande ord och vänliga ansikten.

Vi bestämmer oss den dagen att vi bara ska äta nått och sen gå och lägga oss för vi var som på bristningsgränsen...men vi hade pratat med cupid som sa att vi skulle få se lägenheter och få skjuts till ett riktigt sjukhus (mest för att få förklarat vad vi ska göra åt såret, hur vi ska rengöra det osv) så vi köper GossipGirl 3 säsonger och sitter och ser på det innan vi går och lägger oss.

När vi vaknar går vi och äter hotellfrukost och känner oss mkt bättre till mods, efter det dyker cupid upp och tar oss med till en taxi som för oss nånstans (sjukhuset trodde vi...men neeej) tydligen hamnar vi på något kontor där dom säger att vi inte betalat skolavgiften och inte anmält oss....så vi har ingen plats på skolan ...men vi blev som förvirrade för vi var inte på skolan utan bara något kotor så vi bestämde oss för att vi skulle prata med sinoteket innan vi gör något. Så vi frågar cupid om lägenheten och sjukhuset.

Hon säger att hon ska visa lägenheten hon hittat och ger oss en adress till det internationella sjukhuset. Efter att ha kommit till ett område ca 20 minuter från skolan (vilket vi inte tycker är speciellt nära) visar hon oss till något slags dorm, typ studentlägenheter...och vi får se singelrum med små äckliga toaletter och utan kök eller något...så vi sa att det inte var det vi ville ha, hon blev förvirrad igen men vi lyckades få henne att förstå att hon ska söka lägenheter inte studentboenden....

sen hittar vi en taxi och hon säger till taxichauffören vars han ska sen säger hon att nu måste hon gå...så vi for själva till ett sjukhus som vi inte visste vars det var och inte taxichauffören heller tydligen...men vi tar oss dit och dom säger att vi inte ska oroa oss utan det läker fint och bara hon rengör det ibland och inte använder shorts kommer det inte bli något problem, men om hon får feber  inom de närmaste timmarna så borde hon komma tillbaka.

Vi for då tillbaka till hotellet där vi nu sitter.
Pratade nyss med sinoteket igen och dom lovade att fixa allt och berättade att dom har pratat med skolan och vi är visst anmälda så vi ska inte tänka alls på det. Han sa även att han ska prata med cupid och förklara situationen lite till och förklara vad för typ av lägenhet vi letar efter.

Så ja, vi ska nog snart gå och äta lunch och ikväll ska vi fara och träffa lite vänner och få upp humöret lite, ...saras hår har dessutom förstört en hotellkudde..lol... ^^ men ja, hoppas ni alla har det fint, ville bara uppdatera lite :)
vi hörs!


Kommentarer
Postat av: mamma Maria

Det verkar som om ni prövas... vad skönt att Saras ben är OK iaf. Det vore ju bra om kommunikationen mellan er och Sinoteket fungerade mer smärtfritt, men det är ju tur att ni har era vänner där. Hoppas att morgondagen blir bättre.Pappa hälsar att man kan alltid komma hem, bara så ni vet! Vi hörs!Kram mamma Maria

2011-08-22 @ 19:18:41
Postat av: Din lilla rosenknopp

SHIIIIIT, ja som mamma maria säger, jag är verkligen glad att ni är i en stad där ni faktiskt KÄNNER folk, och inte är helt lost in space. lite dåligt organiserat av sinoteket tycker jag, eller så är det bara svårt att kommunicera med kineserna. jag hoppas det löser sig hädanefter, att ni får någonstans att bo. erat liv verkar ju inte vara tråkigt iallafall. puss på er!



PS. heechul går in i armen den 1 september, no more suju for him ;__;

2011-08-23 @ 00:37:20
URL: http://amdy.blogg.se/
Postat av: Saras mamma:Ulla

Ni har verkligen fått några regäla ...uppförsbackar....men....det verkar som om det sakta är på väg att lös sig ..eller???

BRA att du skriver så utförligt Sofia......det värmer ju ett mamma-hjärta.....

Och det känns bra i all förvirring att ni har varandra!!!!

Sköt om er!!! Kram till er båda från oss alla här/Ulla

2011-08-24 @ 18:15:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0