20111027

Typ inget har hänt sen jag bloggade sist, hade lite party på fredag och sen taccokväll igår men det var som det jag har gjort, annars har jag suttit hemma och pluggat, och sen pluggat lite mer, och nu har jag skrivit in mitt lilla "tal" jag ska hålla på måndag, såhär ser det ut

我来介绍一下儿。 这是我的最好的朋友。
她叫 Amanda ebba anna Boström
她是瑞典人, 他是二十岁和她要学习韩语。
她太高了,一百七十五厘米, 她有长头发和很大的眼睛。
在瑞典我们痛恶, 她是非常努力的学生
她太漂亮和她是非常好的!
她喜欢音乐和帅哥
她不喜欢蜘蛛和下雨。
我来介绍一下儿。 这是我的最好的朋友。
她叫 Amanda ebba anna Boström
她是瑞典人, 她是二十岁和她要学习韩语。
她太高了,一百七十五厘米, 她有长头发和很大的眼睛。
在瑞典我们痛恶, 她是非常努力的学生
她太漂亮和她是非常好的!
她喜欢音乐和帅哥
她不喜欢蜘蛛和下雨。

bara så ni vet så är det faktiskt rätt och googletranslate har fel (tror jag iaf! kanske har blandat ihop n[tt tecken med det mesta är rätt iaf), ville bara ha det sagt så att ni inte tror jag suger så hårt på kinesiska att jag inte ens kan säga att amanda är 20 . men fattar varför googletranslate har problem eftersom saker bertyder olika saker beroende på sammanhang, ex:
好的 det betyder "okej" men om jag säger 她是很好的 dvs jag lägger till "hon är väldigt" och sen 好的 så betyder det inte "hon är väldigt okej" utan det betyder "hon är väldigt trevlig" nu var det där ganska logiskt kanske men tro mig dom har massa fler ord som inte är logiska alls, som ex, det är samma tecken för "växel" som i för "leta" så kul är kinesiska!


Kul att jag skrev det här den 23 men var för lat för att he upp bilderna så den fick som ligga på is ^^
okej så sen jag skrev början på blogginlägget så har jag haft mina 3 prov^^ såhär gick det till;
på måndag hade vi speaking, jag hade förberett mitt tal som sagt, vi kom in i klassrummet, fick var sitt papper och hon sa " förbered er, de 15 första meningarna ska ni läsa högt, texten ska ni läsa högt och sen svara på frågor angående, sen erat tal sen kommer jag bara fråga er lite frågor, skriv en ordning på listan sen kan första personen komma!"
sen gick hon, så alla, inklusive mig, satte mig med näsan i böckerna och överstatte tecknen man inte kunde, sen hade jag provet och det gick faktiskt helt ok! typ ett G+ eller VG- typ ^^

sen på tisdag kom vi till klassrummet, fick ett papper sen skulle vi bara fylla i vilka toner hon sa och välja ett av tre alternativ som svar på en mening hon just sagt ^^ superlätt!

sen på skriftliga delen som jag hade igår skulle vi mest visa att vi fattar gramatiken och lärt oss lite tecken så man fick som skriva lite meningar och sen skriva en kort introduktion på dig själv, din familj, vänner och klasskamrater, inte alls svårt ^^

och idag är jag ledig så jag och en tjej i klassen for ut och firade igår att vi äntligen är klara med proven! sen sov hon hos mig för hennes dorm stänger 12, och nu är hon på en lunchdate med en kompis till mig ^^ asgulligt! ^^ 

klockan är faktiskt bara 10.30 och jag har redan hunnit he på en tvättmaskin OCH städat lägenheten. snart blire dusch, gå t matsalen och äta billig mat (för jag har slösat för mkt pengar den här månaden och måste snåla tills på måndag :( ) sen hem och plugga, för av de 10 kapitel vi haft med ca 20 tecken var , dvs 200 tecken vi lärt oss, så är det bara typ 30 jag inte kan! det gjorde mig taggad och nu ska jag ta mig tusan lära mig alla!


nämen jag har iaf tagit lite bilder, och eftersom mamma vill ha mer omgivelsebilder så har jag tagit några sånna också, så ha så kul!


tammy!


min lärare, haha jättekul historia. vi läste en berättelse som gick om man översätter till svenska "ursäkta fröken, jag vill växla pengar" fröken som i engelskans miss, alltså ogift tjej, peroblemet är att fröken på kinesiska även betyder prostituerad.  

min klasskompis kom då på att "jamen då kan man ju fråga om någon är gift genom att säga "är du fröken" så kollade han på min lärare och sa "är du fröken"...problem vart ju då att han frågade henne om hon var prostituerad :] som tur är skrattade hon och sa"så får du itne säga!!!" :P

citycenter

gränden breve oss

våran vakthund!

om man svänger höger här så hamnar man hemma hos oss


derek på ett dumplingställe^^

skolmatsalen

for med en thaiflicka och åt thaimat^^

ett kilo solrosfrön kostar 20 kr här^^ najs åde

lite bilder på mitt campus






sen blev vi lite homesick så vi for t metro och köpte taccogrejjer!




dumplings!


vi var på bio ocg såg den här filmen i 3D för 35 kr ^^ bra kurs tycker jag ^^

Och sen lite partybilder som mamma inte tycker är så intressanta men jag tycker är väldigt roliga ^^




"du kan ta skålarna som är på den översta hyllan därborta"
jo för den nådde sara till ^^


nu tror jag itne jag har så många fler bilder
har ju mest bara pluggat i veckan ^^
blir inte så roliga bilder då!

justja om nån har Instagram så kan dom ju följa mig så får ni se lite fler bilder och oftare ^^
jag heter w4w 

nu ska jag gå och äta PUSSHEJ!

20111018

Goddagens!
nu var det grymt länge sen jag bloggade, ber så hemskt mkt om usräkt för detta!
bara en liten instickare, om Cim Gustavsson, eller någon som känner henne läser dett får den gärna ge mig lite baby updates för nu börjar det verkligen närma sig och jag vet ingenting vilket ogillas starkt!

okej tillbaka till kina då, inte så mkt händer egentligen, efter Chengdu så stannade vi i kunming och umgicks en massa med våra vänner på resten av lovet, efter det blev det återigen skola och tyvärr så hade jag typ glömt all min kinesiska under lovet så är massor av plugg.

det är nämligen så att mittterminsprovet är nästa vecka, kul va, och det är 20% av slutbetyget eller nått så är inte super taggad...måste plugga stenhårt och vet ändå inte hur bra det kommer gå....

men förutom en hel del plugg så umgås vi mest med västerlänningar nuförtiden faktiskt, en tjej som heter Kirstine från danmark och så en hög med svenska pojkar brukar ta upp mkt av vår fritid.är sjukt trevligt faktiskt, även om dom klagar på vår dialekt hela tiden(!!!!!) men näe vi trivs som bra med dom :)

vad har vi mer gjort....mjaa...det är nog typ det...vi funderar på att kanske fara till Dali på fredag och se ett svenskt band spela men frågan är hur smart det är eftersom vi har prov på måndag....tjaa, vi får se hur vi gör! 

jaa nu får ni lite bilder iaf, njut!


KIRSTINE!

sara utan smink

bilder från kirstines inflyttningsfest

tammmmmmyyyy (min bästis i klasssen typ)





vi gjorde mackor ^^


hade en grymm kväll, men alla hade inte lika kul, den här killen ex, han hade nog inte så kul, iaf inte när han vaknade


sen blev vi bjuda på taccomiddag hos svenskpojkarna, och hade en chillkväll och vet inte riktigt vilka bilder som hör till vilken dag, men här har ni en drös bilder iaf











sådärja, där har ni lite bilder på min vardag :)

jag och sara var förresten ute och gick i denna höststad och gick en tur genom Greenlake, typ såhär såg det ut:




så nu är det nog inget mer att säga, önska mig lycka till för på måndag har jag speaking prov,
tisdag listening prov och på onsdag har jag den skriftliga delen! sen har jag faktiskt ledigt torsdag...men skola igen på fredag, helt idiotiskt, menmen kina är inte så logiskt all gånger!

nu ska jag ta och plugga lite mer, vi hörs!
pusshej

20111007

Hallåhallå!
nu är jag då alltså tillbaka till mitt älskade Kunming efter ett trevligt besök i Chengdu! :D
för er som inte vet vars det är så kan jag visa på en karta
och om ni inte orkar/vill läsa kan ni skrolla ner och kolla på bilderna


Okej så nu ska jag då förklara riktigt hur det kom sig att vi åkte dit och inte till Dali och Lijiang som det var tänkt.
Jo såhär är det att vi hänger ju ofta på en bar som heter Sunnybar, och delägaren till den baren är helt sjukt rikt och dessutom väldigt trevlig och väldigt bra kompis med sara. hans hemstad är Chengdu och under vårat lov så hade han en massa affärsmöten eller...han skulle träffa viktiga människor och frågade om vi ville komma så kunde han visa att han känner västerlänningar (sånt räknas som väldigt coolt här i kina ska ni se) och han sa att om vi kunde tänkas komma så skulle han betala flyget dit och hem, boende och mat under 4 dagar.

vi tänkte att, ja varför inte? så jag Sara och Nahid for i söndags till Flygplatsen och där började då våran resa.
vi kom fram kring middagstid så vi fick hämtning på flygplatsen i Chengdu och sen fick vi checka in (på 5 stjärningt hotel i might add!!!) och efter det for vi och åt middag på västerländskt vis, sen promenerade vi till en bar han ägde som var ganska nära där vi satt och skålade med hans vänner.

under kvällen så började då Shen (som han heter mannen som betalade resan för oss) att snacka om att vi borde ta kort på det här, varpå Nahid förklarade att min kamera blivit stulen men jag har ju en mobilkamera. och han utbrister "men ajg köpte nyss en systemkamera, hon kan ju få min gamla kamera?!" jag svarade såklart att "det är absolut inte nödvändigt jag klarar mig finfint utan en kamera" "nejnejnej, jag använder den ju inte ens? snälla, det är en gåva, ta emot den" och ag som tänkte att det var nog en liten skruttkamera tackade och sa att jag gärna tar emot den....varpå han kommer lite senare under kvällen med en i princip oanvänd Canon nåntingnånting, det är typ så nära en systemkamera som man kan komma utan att det är en....men aah, jag har fått en kamera iaf^^

dagen efter åkte vi till utkanten av staden där vi fick besöka "the giant budda" ...och det var verkligen en gigantiskt budda...ganska coolt, såg den inte på nära håll dock eftersom man var tvungen köa i 4 timmar...något vi inte riktigt ville, speciellt inte sara med sin stukade fot. men vi tittade runt på resten av statyerna och fontärnerna och JAG HAR MYST MED EN APA!!!! seriöst, så sjukt sött djur jag höll på dö, och jättemysiga händer har dom, och världens vackraste ögon...jag blev kär

sen for vi tillbaka för vi skulle äta någon viktig middag med viktiga människor...vi kom dit och presenterade oss, kände inte igen någon men var som artiga ändå...efter ett tag lutar sig Nahid mot oss och viskar "visst vet ni vem han är?" vi svarade nej, varpå han berättar "vi äter middag med presidenten av Sichuan!!det vill säga provincen vi var i. han är alltså president över en provins med 87 miljoner invånare, den tredje största provinsen i kina! det är typ som att äta middag med kungen!!!! och maten var helt galen, vi åt bland annat orm och dom drack alkohol som kostade 20 000 svenska kronor! det var helt absurt...

efter middagen skulle vi igentligen och dricka med dem på en bar men eftersom sara hade lite feber for vi istället tillbaka till hotellet och vilade lite. morgonen efter skulle vi och besöka Emei berget som ligger en bit utanför staden, och det är som coolt för toppen är faktiskt ÖVER molnen! så vi satt i en bil i 4 timmar och när vi äntligenn var framme...så var vi hungriga, trötta, det var askallt, och jättedåligt väder....kul va...men vi fick se lite fina byggnader och sen köade vi i en timme för att få oss ner från berget och sedan köra tillbaka i 4 timmar...inte jättelyckad dag :P men den kvällen spenderade vi bara med att sitta och prata och ha trevligt och vi fick träffa Shens son, otroligt fin kille som kör en Lexsus! som jag fick åka i ^^ den hade tydligen kostat en miljlon så jag kände mig som cool när vi satt i den ^^

sista dagen for vi och besökte något tempel som någon cool kille brukade hänga vid förr, sen drack vi tee med hans familj och vänner och sedan åt vi middag med Poliskommisarien för provinsen ( i mitt huvud spelades the themesong för Inspector Gadject helatiden...han var aslik!) och sen for vi till flygplatsen och så vips var vi tillbaka!

så ja, där har ni det! min resa! och nu till BILDER!!!

första kvällen











Maten i Chengdu var förövrigt helt galet stark så vi kunde typ inte äta något

Dag två


vi åt blandannat mat på en båt, det var trevligt^^



Tempelområdet till the giant buddah















dag tre
















Så där har ni min resa, tyvärr kunde vi som itne ta kort på dom coola middagarna och de för det kändes lite dåligt :] men det var trevligt iaf ^^

igår fyllde våran vän 18 så vi var och firade henne, men alla hennes vänner var typ 16år så jag Sara, Henke och henkes vän Jonne satt och pratade bara vi i princip hela kvällen, alltid roligt att prata med svenskar :) efter att kalaset var klart for vi och dansade lite så vi hade som en trevlig kväll :)

idag ska vi till Wallmart och handla lite och sen får vi se vad som händer, nu ska jag och äta, ta hand om er PUSSHEJ!

20111001

bildinlägg! ;D
har dock itne så många för de flesta bilder jag hade fanns på min kamera, meeeeen, here u go














och av asiatiska tjejen på den här bilden fick vi var sin docka^^


det här är min

och detta är saras^^


imorn drar vi t chengdo så bloggar efter det ^^ ta hand om er, puss!

RSS 2.0